top of page

Meet: Pieter Van Der Oest

Foto van schrijver: Mathilde HoekMathilde Hoek

Wist je dat 1 op de 10 werknemers na het verlies van een dierbare in een burn-out terechtkomt?


Pieter van de Oest van Dearly zet zich in voor een (werk)omgeving waar rouw bespreek is.

Twee ondernemers, één missie: rouw en verlies bespreekbaar maken.Laatst ontmoette ik Pieter van der Oest van Dearly.


Toen hij 18 was woonde Pieter in Amersfoort en verloor hij zijn vader.

In Utrecht overleed mijn vriendin toen ik 36 was. Zelf woonde ik op dat moment in Sydney.


Verschillende landen, verschillende leeftijden, verschillende mensen.

En toch hebben we eenzelfde zoektocht naar verbinding, ruimte voor rouw en het delen van verhalen en herinneringen afgelegd. Dat niet alleen, we hebben er ons werk van gemaakt om anderen daarin te helpen.


Pieter doet dat met Dearly, een organisatie die werkgevers en werknemers ondersteunt in de omgang met verlies en rouw.Dat er een enorme behoefte aan aandacht, inzicht en hulp rondom rouw is, is duidelijk. Voor ‘de rouwenden’ maar ook voor vrienden, familieleden en collega’s die er willen zijn met al hun liefde en compassie.


Pieter pakt dit groots aan met Dearly, een prachtig bedrijf dat voortkomt uit zijn persoonlijke ervaringen en passie. Dearly streeft ernaar meer ruimte te creëren voor rouw, vooral op de werkvloer, of zoals Pieter zelf zegt:“Rouw raakt ons niet alleen privé, maar ook op de werkvloer.


Juíst op de werkvloer is er een behoefte. Verlies en niet genomen verlies leidt in veel gevallen tot verzuim en is vaak een achterliggende reden bij een burn-out, met alle gevolgen van dien. Onnodig vinden wij. Want rouw is geen ziekte; het is onderdeel van het leven.

"Rouw is de prijs die je betaalt voor liefde”. Er zijn dan ook genoeg cijfers die het belang van Dearly onderstrepen. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 10 werknemers na het verlies van een dierbare in een burn-out terechtkomt? Dat 51% van de werknemers vindt dat er weinig tot geen begrip wordt getoond vanuit de werkgever? En dat de gemiddelde verzuimduur bij rouw 219 dagen is?


Hoe mooi is het, dat je hulp kunt vinden op maat, waarbij je er als bedrijf kunt zijn voor je werknemers. Je werknemers kunnen er zijn voor hun collega’s, en zij kunnen op hun beurt eens inchecken bij de buurvrouw die haar broer verloren is. Het zet een keten van schakels in gang. Elke schakel verbindt en versterkt de ander.


Samen kunnen we een cultuur creëren waarin rouw de ruimte krijgt die het verdient, zowel in het persoonlijke leven als op de werkvloer. Want rouwen doe je het beste samen


 
 
 

Comments


bottom of page